Ärtig soppa med skink- och paprikatortilla

6
2
Ärtig soppa med skink- och paprikatortilla

Ett recept på en krämig och matig soppa som serveras tillsammans med smarriga tortillas med smak av ärtor, skinka och paprika. Servera soppan varm tillsammans med de fyllda tortillabröden och njut!

Skriv ut
Ärtig soppa med skink- och paprikatortilla

Ingredienser

4 portioner
2 burkar kikärtor (à ca 400 g)
1 majrova (à ca 250 g)
1 gul lök
1 msk neutral olja
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 1/2 tärning motsvarar 2 msk konc grönsaksfond)
1 1/2 tsk timjan
1 krm kajennpeppar
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1/2 kruka fintvättad persilja
salt och svartpeppar

Skink- och paprikatortilla

1 paprika
120 g rökt skinka
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 krm peppar
1 1/2 msk olja

För alla

Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Barnknepet! Mixa soppan helt slät och hoppa ev över citronskalet. Låt 2–3 tärnade potatisar koka med majrovan för en krämigare soppa.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Björn

2013-04-30

Åh vad god soppa. Gör den igen!

Katrina

2010-12-08

Det här var en riktigt smarrig soppa, kul med majrova, det lagar inte jag så ofta!

Testa liknande recept