Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ärtig soppa med skink- och paprikatortilla

Ett recept på en krämig och matig soppa som serveras tillsammans med smarriga tortillas med smak av ärtor, skinka och paprika. Servera soppan varm tillsammans med de fyllda tortillabröden och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär majrovan i cm–stora tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken 1 minut i olja i en stor kastrull. Tillsätt majrova, vatten, smulade buljongtärningar eller fond. Krydda med timjan och kajennpeppar. Låt koka 8–10 minuter, tills majrovan är mjuk. Gör tortillabröden under tiden.
  3. Skink- och paprikatortilla: Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Skär skinkan i små tärningar. Blanda paprika, skinka, crème fraiche och senap. Smaka av med peppar.
  4. Bred fyllningen på 4 tortillabröd (för 4 port), men spara ca 2 cm brödkant runtom. Lägg på resterande tortillabröd och tryck till lätt. Stek tortillabröden på medelvärme i omgångar i olja i en stor stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Låt svalna något och skär sedan bröden mitt itu.
  5. Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Tillsätt ärterna i soppan.
  6. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Späd ev med mer vatten. Smaka av med rivet citronskal och ev salt och peppar. Strö över persilja och servera soppan med de fyllda tortillabröden.

För alla

Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet! Mixa soppan helt slät och hoppa ev över citronskalet. Låt 2–3 tärnade potatisar koka med majrovan för en krämigare soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à ca 400 g)
  • 1 majrova (à ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 1/2 tärning motsvarar 2 msk konc grönsaksfond)
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • rivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1/2 kruka fintvättad persilja
  • salt och svartpeppar
Skink- och paprikatortilla
  • 1 paprika
  • 120 g rökt skinka
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan