Ärtig soppa med skink- och paprikatortilla
Ett recept på en krämig och matig soppa som serveras tillsammans med smarriga tortillas med smak av ärtor, skinka och paprika. Servera soppan varm tillsammans med de fyllda tortillabröden och njut!
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kikärtor (à ca 400 g)
1 majrova (à ca 250 g)
1 gul lök
1 msk neutral olja
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 1/2 tärning motsvarar 2 msk konc grönsaksfond)
1 1/2 tsk timjan
1 krm kajennpeppar
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1/2 kruka fintvättad persilja
salt och svartpeppar
Skink- och paprikatortilla
1 paprika
120 g rökt skinka
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 krm peppar
1 1/2 msk olja
För alla
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barnknepet!
Mixa soppan helt slät och hoppa ev över citronskalet.
Låt 2–3 tärnade potatisar koka med majrovan för en krämigare soppa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Åh vad god soppa. Gör den igen!
Björn
2013-04-30Det här var en riktigt smarrig soppa, kul med majrova, det lagar inte jag så ofta!
Katrina
2010-12-08