Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammgryta under frasigt smördegslock

Under ett frasigt smördegslock gömmer sig här en mustig lammfärsröra med orientalisk kryddning. Ett kreativt tillagningssätt att förnya sig på när det gäller färsrätter. Givetvis går det bra att använda andra färsslag än lamm, t ex vanlig nötfärs eller vegetarisk färs.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, salt och peppar. Tillsätt pastasåsen och låt småkoka 3–4 minuter.
  3. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
  4. Lägg färsröran i en smord ugnssäker form. 
  5. Rulla ut smördegen och lägg över röran. Skär små snitt i degen med en vass kniv. Pensla ytan med uppvispat ägg.
  6. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter. Bjud gärna med en fräsch grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör äggfri: Uteslut äggpenslingen.

Tips

Gör grytan helt vegetarisk genom att byta färs mot fräst grovriven morot eller squash. Givetvis går det också bra att använda quorn- eller sojafärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g färdig tomatbaserad pastasås
  • 1 burk kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 rulle kyld smördeg (á 250 g)
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3040 kJ / 727 kCal