Lammgryta under frasigt smördegslock

22
1
Lammgryta under frasigt smördegslock

Under ett frasigt smördegslock gömmer sig här en mustig lammfärsröra med orientalisk kryddning. Ett kreativt tillagningssätt att förnya sig på när det gäller färsrätter. Givetvis går det bra att använda andra färsslag än lamm, t ex vanlig nötfärs eller vegetarisk färs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Lammgryta under frasigt smördegslock

Ingredienser

4 portioner
400 g
lammfärs eller nötfärs
1 msk
olivolja
2 tsk
malen spiskummin
2 tsk
malen koriander
1 tsk
malen kanel
1 tsk
salt
2 krm
peppar
400 g
färdig tomatbaserad pastasås
1
burk kokta kikärter (à ca 400 g)
1
rulle kyld smördeg (á 250 g)
1
ägg

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör äggfri: Uteslut äggpenslingen.

Gör så här

Tips

Gör grytan helt vegetarisk genom att byta färs mot fräst grovriven morot eller squash. Givetvis går det också bra att använda quorn- eller sojafärs.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Maria

2015-01-31

Använde passerade tomater istället för köpepastasås. För att tomatsmaken inte skulle sticka ut tillsattes kryddorna 1.5x istället. Smördegslocket var pricken över i. Supergott med en öl till!

Näringsvärde per portion

Energi 3040 KJ / 727 kCal
Fett 46 g
Salt 3.78 g
Kolhydrater 42 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept