Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Turkiska fetaostknyten

Turkiska fetaostknyten är frasiga, fina och urläckra som tilltugg till soppan eller drinken. Krispiga filodegsknyten som fyllts med fetaost och persilja kan med fördel förberedas dagen innan och värms sedan i ugnen precis innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Mosa samman persilja och fetaost. Tillsätt peppar efter smak.
  2. Pensla ett filodegsark med olja och lägg 1/2 msk fyllning på. Vik ihop till ett knyte.
  3. Hetta upp oljan i en vid hög panna. Fritera dem någon minut tills de fått fin färg (oljan kan återanvändas till fritering).

Tips

Goda små snacks att servera till drinken eller till en god soppa. De går bra att göra dagen före och värmas i ugnen strax före servering (200°C ca 5 minuter).

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 1/4 paket fryst filodeg
  • ca 1 l olja till pensling och fritering
Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer