Grönsaksgryta med couscous
En smarrig, vegetarisk grönsaksgryta som går snabbt att tillreda. Grönsaker, tomatpuré och kikärter får koka en stund i gryta före kryddörterna tillsätts. Servera med couscous, äppelchutney och gärna myntate eller den indiska yoghurtdrycken lassi.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sötpotatis (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
2 paprikor, gärna grön och röd paprika
1 zucchini
olivolja
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1/2 g saffran (1 förpackning)
1 tsk kanel
4 kryddnejlikor
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 dl russin
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 kruka färsk koriander eller persilja
1 kruka färsk mynta
flingsalt
Till servering
couscous
mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl couscous och mango chutney.
Energi1208 KJ / 289 kCal
Fett5.5 g
Salt3.08 g
Kolhydrater47 g
Protein8.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod gryta. Något små portioner för fyra personer.
Solveig
2008-03-30