Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

35
3 Klimatsmart
Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Sallad ska inte bara vara nyttigt. Visst är det härligt om den dessutom, precis som den här, är riktigt snygg att se på. Sprinkla salladen med rostade pinjenötter och melonkärnor för ett par ordentliga prickar över i:et!

Skriv ut
Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sallad

500 g
fryst broccoli
500 g
tärnad och rostad sötpotatis
2 msk
olivolja
150 g
kikärter
150 g
färsk spenat
30 g
pinjenötter och melonkärnor, rostade

Vitlöksdressing

1 st
pressad vitlöksklyfta
rivet skal från 1/2
lime
2 msk
rödvinsvinäger
3 msk
olivolja
1/2 tsk
rökt paprikapulver
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Hanna

6/21/2020

Dressingen blir inte krämig hur mycket man än vispar...

Jenny

1/7/2019

Funkar även utan kikärtor 😜

Jenny

1/7/2019

Använde färsk broccoli och vanligt paprikapulver. La till lite flytande honung i dressingen. Riktigt gott! Passar bra ihop med vanliga köpeköttbullar när tiden tryter.

Näringsvärde per portion

Energi 1668 KJ / 399 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept