Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis
Sallad ska inte bara vara nyttigt. Visst är det härligt om den dessutom, precis som den här, är riktigt snygg att se på. Sprinkla salladen med rostade pinjenötter och melonkärnor för ett par ordentliga prickar över i:et!
Ingredienser
4 portioner
Sallad
500 g fryst broccoli
500 g tärnad och rostad sötpotatis
2 msk olivolja
150 g kikärtor
150 g färsk spenat
30 g pinjenötter och melonkärnor, rostade
Vitlöksdressing
1 st pressad vitlöksklyfta
rivet skal från 1/2 lime
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1/2 tsk rökt paprikapulver
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1668 KJ / 399 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar denna! Vi steker alltid halloumi och har i.
Karin
2023-04-18Gillade inte dressingen men allt annat är gott och nyttigt så kommer äta något liknande varje vecka.
Therese
2022-08-23Dressingen blir inte krämig hur mycket man än vispar...
Hanna
2020-06-21