Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillade köttfärsspett

Dessa gudomliga, grillade köttfärsspett med söta aprikoser är perfekt både sommar som vinter. Grilla spetten över eld eller i ugnen och servera dem sedan med krämig mango chutney-sås, krispig sallad och nykokt ris. Definitivt en ny favoriträtt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Hacka den och aprikoserna. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla färsingredienser till en smidig färs. Låt stå och dra en stund i kylskåp så att alla smaker hinner komma till sin rätt.
  3. Forma färsen runt spetten till avlånga bullar. Grilla 10-15 minuter över glöd eller i ugn på 200°C.
  4. Blanda gräddfil och mango chutney.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera köttfärsspetten med mango chutney-sås, sallad och ris.

Tips

Om träspett används så lägg dem i blöt före grillning, annars bränns de lätt.

Ingredienser

Portioner: 4
Färs
  • 1/2 gul lök
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 tsk stött eller mald koriander
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 dl mjölk
Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 3/4 dl mango chutney
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer