Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt
Ugnsbakad lax är en enkel middagsfavorit – i det här receptet tillagas laxen med sparris, haricot verts, cocktailtomater och citron. Servera fisken med en krämig örtmajonnäs och rykande färskpotatis. En ny sommarfavorit kanske?
Ingredienser
4 portioner
4 st frysta laxfiléer med skinn, tinade
200 g cocktailtomater (gärna blandade färger)
200 g fryst, tinad grön sparris
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1/2 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
1 msk fänkålsfrön
pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
Örtmajonnäs
1 1/2 dl äkta majonnäs
1/2 - 1 msk citronsaft
rivet skal av citron
2 msk fryst dill
2 msk fryst persilja
Till servering
nykokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Men räkna ca 35min i 175grader…
Malin
2022-05-28Tycker laxen behöver vara i ugnen minst 15 min. Även för att spserisen ska vara tillräckligt mjuk (färsk).
Kim
2022-05-21Gott men otroligt energirikt (ca 840kcal/port)
Emma
2018-06-20