Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

38
4
Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ugnsbakad lax är en enkel middagsfavorit – i det här receptet tillagas laxen med sparris, haricot verts, cocktailtomater och citron. Servera fisken med en krämig örtmajonnäs och rykande färskpotatis. En ny sommarfavorit kanske?

Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ingredienser

4 portioner
4 st frysta laxfiléer med skinn, tinade
200 g cocktailtomater (gärna blandade färger)
200 g fryst, tinad grön sparris
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1/2 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
1 msk fänkålsfrön
pressad saft och rivet skal av 1/2 citron

Örtmajonnäs

1 1/2 dl äkta majonnäs
1/2 - 1 msk citronsaft
rivet skal av citron
2 msk fryst dill
2 msk fryst persilja

Till servering

nykokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Malin

2022-05-28

Gott! Men räkna ca 35min i 175grader…

Kim

2022-05-21

Tycker laxen behöver vara i ugnen minst 15 min. Även för att spserisen ska vara tillräckligt mjuk (färsk).

Emma

2018-06-20

Gott men otroligt energirikt (ca 840kcal/port)