Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

26
2
Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ugnsbakad lax är en enkel middagsfavorit – i det här receptet tillagas laxen med sparris, haricot verts, cocktailtomater och citron. Servera fisken med en krämig örtmajonnäs och rykande färskpotatis. En ny sommarfavorit kanske?

Skriv ut
Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ingredienser

4 portioner
4 st
frysta laxfiléer med skinn, tinade
200 g
cocktailtomater (gärna blandade färger)
200 g
fryst, tinad grön sparris
250 g
frysta, tinade haricots verts
1/2 dl
olivolja
-
salt
-
nymald svartpeppar
1 msk
fänkålsfrön
pressad saft och rivet skal av 1/2
citron

Örtmajonnäs

1 1/2 dl
äkta majonnäs
1/2 - 1 msk
citronsaft
-
rivet skal av citron
2 msk
fryst dill
2 msk
fryst persilja

Till servering

nykokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emma

2018-06-20

Gott men otroligt energirikt (ca 840kcal/port)

Hans

2018-06-01

Gott

Testa liknande recept