Minipajer med spenat och kumminost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minipajer med spenat och kumminost

Smarriga minipajer som fylls med en blandning gjord på bladspenat, stekt schalottenlök, äggulor och kumminost. Blir extra festliga garnerade med kallrökt lax och dillkvistar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat.
  3. Vänd i bladspenaten och låt den bli genomvarm.
  4. Blanda spenaten med äggulorna och hälften av osten. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  5. Skär ut rundlar av smördegen och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsplåt.
  6. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten.
  7. Ställ på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  8. Garnera pajerna med dillkvistar och ärtskott. Servera gärna med kallrökt lax.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.

Recept och bild i samarbete med FinduS.

Näringsberäkningen är inkl. lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 st äggulor
  • 125 g riven lagrad kumminost
  • 1/2 krm riven muskotnöt
  • havssalt från kvarn
  • svartpeppar från kvarn
  • 425 g smördeg
  • 35 g fryst dill
  • ärtskott till garnering
  • ev 200 g kallrökt lax till servering
  • muffinsform (bakplåt)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2857 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept