UNDER 45 MIN | Medel

Minipajer med spenat och kumminost

Smarriga minipajer som fylls med en blandning gjord på bladspenat, stekt schalottenlök, äggulor och kumminost. Blir extra festliga garnerade med kallrökt lax och dillkvistar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat.
  3. Vänd i bladspenaten och låt den bli genomvarm.
  4. Blanda spenaten med äggulorna och hälften av osten. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  5. Skär ut rundlar av smördegen och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsplåt.
  6. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten.
  7. Ställ på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  8. Garnera pajerna med dillkvistar och ärtskott. Servera gärna med kallrökt lax.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.

Recept och bild i samarbete med FinduS.

Näringsberäkningen är inkl. lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 st äggulor
  • 125 g riven lagrad kumminost
  • 1/2 krm riven muskotnöt
  • havssalt från kvarn
  • svartpeppar från kvarn
  • 425 g smördeg
  • 35 g fryst dill
  • ärtskott till garnering
  • ev 200 g kallrökt lax till servering
  • muffinsform (bakplåt)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2857 kJ / 683 kCal