Kolja med svamp och grönkål

13
0
Kolja med svamp och grönkål

Kolja med svamp och grönkål är en superenkel fiskrätt som är färdig i ett kick! Fiskfiléerna tillagas på fyra minuter i en god sås gjord på matlagningsvin, grädde, champinjoner, lök och hackad grönkål. Servera med nykokt färskpotatis.

Kolja med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
1 paket tinade, fina filéer av kolja (à 500 g)
salt
300 g skogschampinjoner
2 msk rapsolja
2 msk smör till stekning
1/2 finhackad gul lök
200 g fryst, hackad grönkål (tinad)
1 1/2 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
nymald vitpeppar

Till servering

nykokt färskpotatis
rivet skal av 1/2 citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja till stekning. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och billd i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer