Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kolja med svamp och grönkål

Kolja med svamp och grönkål är en superenkel fiskrätt som är färdig i ett kick! Fiskfiléerna tillagas på fyra minuter i en god sås gjord på matlagningsvin, grädde, champinjoner, lök och hackad grönkål. Servera med nykokt färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och krydda fiskfiléerna med salt. Lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.
  3. Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.
  5. Till servering: Servera tillsammans med nykokt färskpotatis och riv lite citronskal över fisken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja till stekning. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och billd i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket tinade, fina filéer av kolja (à 500 g)
  • salt
  • 300 g skogschampinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör till stekning
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 200 g fryst, hackad grönkål (tinad)
  • 1 1/2 dl matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • nymald vitpeppar
Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • rivet skal av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?