Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

24
1 Klimatsmart
Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

En svensk variant av den populära falafeln! Bred ut ärtguacamolen på tortillabröden och lägg på salladsblad, mangosalsa och ca 3 st grönsaksbullar och rulla ihop till en wrap. Så enkelt och gott!

Skriv ut
Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner

Ärtguacamole

100 g
frysta gröna ärtor
1 st
avokado
saft och rivet skal av 1/2
citron
ca 1/2 - 1 msk
olivolja
1 msk
fryst koriander
1 - 3 tsk
fryst, hackad chili
-
salt och peppar

Mangosalsa

1/2
paket fryst mango i bitar
1 st
tomat
1/4
gurka
1/2
rödlök
1 msk
limesaft
1 msk
olivolja
1
klyfta pressad vitlök
1/2 msk
fryst koriander
1 - 3 tsk
fryst, hackad chili
-
salt

Wrap

450 g
frysta grönsaksbullar
4 st
tortillabröd (gärna fullkorn)
4 st
salladsblad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Bo arne

2018-08-13

För miljöns skull: byt ut avokadon mot 1 dl kokta vita bönor. Avokado är en oerhört vattenkrävande frukt, som odlas i torra, varma länder där den måste kostbevattnas. Det går åt 560 l vatten för att få fram 1 kg avokado

Näringsvärde per portion

Energi 2402 KJ / 574 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept