Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

25
1
Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

En svensk variant av den populära falafeln! Bred ut ärtguacamolen på tortillabröden och lägg på salladsblad, mangosalsa och ca 3 st grönsaksbullar och rulla ihop till en wrap. Så enkelt och gott!

Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner

Ärtguacamole

100 g frysta gröna ärtor
1 st avokado
saft och rivet skal av 1/2 citron
ca 1/2 - 1 msk olivolja
1 msk fryst koriander
1 - 3 tsk fryst, hackad chili
salt och peppar

Mangosalsa

1/2 paket fryst mango i bitar
1 st tomat
1/4 gurka
1/2 rödlök
1 msk limesaft
1 msk olivolja
1 klyfta pressad vitlök
1/2 msk fryst koriander
1 - 3 tsk fryst, hackad chili
salt

Wrap

450 g frysta grönsaksbullar
4 st tortillabröd (gärna fullkorn)
4 st salladsblad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Bo arne

2018-08-13

För miljöns skull: byt ut avokadon mot 1 dl kokta vita bönor. Avokado är en oerhört vattenkrävande frukt, som odlas i torra, varma länder där den måste kostbevattnas. Det går åt 560 l vatten för att få fram 1 kg avokado

Näringsvärde per portion

Energi 2402 KJ / 574 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden