Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

13
3
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.

Skriv ut
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g
körsbärstomater
3 st
citroner
3 st
vitlöksklyftor
2 st
krukor basilika
3 msk
olja
1 msk
flytande honung
1 tsk
salt
-
några drag svartpeppar från kvarn
1
paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)

Till servering

couscous, pasta eller bulgur

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller glutenfri pasta, alternativt välj quinoa eller ris.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Tips

Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Jonas

2021-08-17

Jättegott trots att jag minskade citronzest till 1 i röran och 0,5 på fisken.

Margot

2017-11-21

margot.anjegard@gmail.com

Åsa

2017-11-09

Mkt gott tyckte hela familjen. Vi använde en ugnsfast form istället för bakplåtspapper och långpanna.

Testa liknande recept