Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.
Ingredienser
4 portioner
500 g körsbärstomater
3 st citroner
3 st vitlöksklyftor
2 st krukor basilika
3 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
några drag svartpeppar från kvarn
1 paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)
Till servering
couscous, pasta eller bulgur
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller glutenfri pasta, alternativt välj quinoa eller ris.
Recept och bild i samarbete med Findus.
Gör så här
Tips
Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god så god! Det kan vara svårt med smaken av kolja… jag äter mkt fisk. Men här har ni lyckats tack vare citroncest, vitlök och honung. Tomaterna så goda.
Annika
2024-04-09Det här blev inte så gott. Trots att jag minskade citronskalet så blev det lite stark smak av beska och även för syrlig efter så mkt tomater. Det kommer inte att gå på repris.
Mitra
2024-01-16Jättegott trots att jag minskade citronzest till 1 i röran och 0,5 på fisken.
Jonas
2021-08-17