Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.
Ingredienser
4 portioner
500 g körsbärstomater
3 st citroner
3 st vitlöksklyftor
2 st krukor basilika
3 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
några drag svartpeppar från kvarn
1 paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)
Till servering
couscous, pasta eller bulgur
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet ser lockande ut. Jag ber er dock ändra till fast honung så att vi använder produkt från svenska bin som vi så väl behöver. Mats
Mats
2024-05-29Så god så god! Det kan vara svårt med smaken av kolja… jag äter mkt fisk. Men här har ni lyckats tack vare citroncest, vitlök och honung. Tomaterna så goda.
Annika
2024-04-09Det här blev inte så gott. Trots att jag minskade citronskalet så blev det lite stark smak av beska och även för syrlig efter så mkt tomater. Det kommer inte att gå på repris.
Mitra
2024-01-16