Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
5
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g  körsbärstomater
3 st  citroner
3 st  vitlöksklyftor
2 st  krukor basilika
3 msk  olja
1 msk  flytande honung
1 tsk  salt
några drag svartpeppar från kvarn
1   paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)

Till servering

couscous, pasta eller bulgur

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller glutenfri pasta, alternativt välj quinoa eller ris.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Tips

Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Så god så god! Det kan vara svårt med smaken av kolja… jag äter mkt fisk. Men här har ni lyckats tack vare citroncest, vitlök och honung. Tomaterna så goda.

Annika

2024-04-09

Det här blev inte så gott. Trots att jag minskade citronskalet så blev det lite stark smak av beska och även för syrlig efter så mkt tomater. Det kommer inte att gå på repris.

Mitra

2024-01-16

Jättegott trots att jag minskade citronzest till 1 i röran och 0,5 på fisken.

Jonas

2021-08-17

Testa liknande recept

Kolja med svamp och grönkål
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpasta ”One pot Wonder ”
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga