Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
5
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g körsbärstomater
3 st citroner
3 st vitlöksklyftor
2 st krukor basilika
3 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
några drag svartpeppar från kvarn
1 paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)

Till servering

couscous, pasta eller bulgur

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Receptet ser lockande ut. Jag ber er dock ändra till fast honung så att vi använder produkt från svenska bin som vi så väl behöver. Mats

Mats

2024-05-29

Så god så god! Det kan vara svårt med smaken av kolja… jag äter mkt fisk. Men här har ni lyckats tack vare citroncest, vitlök och honung. Tomaterna så goda.

Annika

2024-04-09

Det här blev inte så gott. Trots att jag minskade citronskalet så blev det lite stark smak av beska och även för syrlig efter så mkt tomater. Det kommer inte att gå på repris.

Mitra

2024-01-16

Testa liknande recept

Kolja med svamp och grönkål
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpasta ”One pot Wonder ”
Betyg 3.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga