Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat

En fantastiskt god ugnsbakad kolja som tillagas på en härlig blandning av körsbärstomater och basilika. Tomaterna får en underbar smak av citronzest, olivolja, vitlök, honung och basilika. Servera fisken tillsammans med couscous, bulgur eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Skär tomaterna grovt.
  3. Tvätta och riv det yttersta gula skalet med lätt hand av 2 citroner (för 4 port).
  4. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Plocka bladen från basilikan.
  5. Blanda olivolja, citronskal, vitlök, honung, basilika och salt i en skål, och rör om. Vänd i tomaterna.
  6. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  7. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå tomaterna.
  8. Riv skalet av den sista citronen jämnt över fisken.
  9. Tillaga i ugnen, ca 8-12 minuter, beroende på fiskfiléernas tjocklek eller tills fisken har 52°C i mitten av filéerna.
  10. Till servering: Servera med couscous, pasta eller bulgur.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller glutenfri pasta, alternativt välj quinoa eller ris.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Tips

Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g körsbärstomater
  • 3 st citroner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st krukor basilika
  • 3 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • några drag svartpeppar från kvarn
  • 1 paket fina filéer av kolja (tinade, à 500 g)
Till servering
  • couscous, pasta eller bulgur
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer