Grönärtsoppa med tunnbrödrulle

18
3
Grönärtsoppa med tunnbrödrulle

Kvällens middag är busenkel att tillaga och barnsligt god – En krämig och ljuvligt god grönärtssoppa med en mild smak av fänkål. Bakpotatisen gör soppan extra len och vispgrädden rundar av smakerna till perfekt harmoni. Servera den gröna soppan med tunnbrödrullar fyllda med fräsch färskost och krispig gurka. Hoppas det smakar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Grönärtsoppa med tunnbrödrulle

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
bakpotatis
1 msk
olja
1 tsk
fänkålsfrö
2 dl
vispgrädde
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g
gröna ärtor
-
salt och peppar

Tunnbrödsrulle

1
gurka
200 g
naturell färskost
4
mjuka tunnbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Smaksätt osten med riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Malin

2017-02-21

I alla andra sopprecept jag lagat ska man hälla på grädden allra sist o sen sjuda allihopa, följde receptet o tänkte inte på att det blev dumt nu att koka grädden:( med risk för bränd kastrull mm

Redaktionen

2017-02-13

Hej Marie! Ingen ugn behövs i detta receptet. Hälsningar Michelle

Marie

2017-02-08

Varför ska ugnen sättas på... ;) ?

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept