Grönärtsoppa med tunnbrödrulle
Kvällens middag är busenkel att tillaga och barnsligt god – En krämig och ljuvligt god grönärtssoppa med en mild smak av fänkål. Bakpotatisen gör soppan extra len och vispgrädden rundar av smakerna till perfekt harmoni. Servera den gröna soppan med tunnbrödrullar fyllda med fräsch färskost och krispig gurka. Hoppas det smakar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bakpotatis
1 msk olja
1 tsk fänkålsfrö
2 dl vispgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g gröna ärtor
salt
peppar
Tunnbrödsrulle
1 gurka
200 g naturell färskost
4 mjuka tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I alla andra sopprecept jag lagat ska man hälla på grädden allra sist o sen sjuda allihopa, följde receptet o tänkte inte på att det blev dumt nu att koka grädden:( med risk för bränd kastrull mm
Malin
2017-02-21Hej Marie! Ingen ugn behövs i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-13Varför ska ugnen sättas på... ;) ?
Marie
2017-02-08