Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsfylld bakpotatis

Enkel och snabblagad för- eller varmrätt. Låt gästerna själva fylla sina bakade potatisar med en kryddig färsröra vid bordet och servera med en krispig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 14-16 minuter.
  2. Bryn köttfärsen i olja. Tillsätt tomatsås och ärter och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och gärna spiskummin.
  3. Skär av ett lock på potatisen och servera med köttfärsröra och ost som var och en undan för undan får fylla sin potatis med. Strimlad sallad eller salladsskott passar bra till.

För alla

Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med sojabaserad sådan om du inte tål mjölkprodukter.

Tips

Har du ingen mikrovågsugn kan bakpotatisen ersättas med kokt potatis, som går fortare att koka eller med pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar (à ca 250 g)
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 burk tomatsås med vitlök (à 420 g)
  • 4 dl djupfrysta ärter
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost (max 17% fett)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2205 kJ / 524 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden