Färsfylld bakpotatis

Enkel och snabblagad för- eller varmrätt. Låt gästerna själva fylla sina bakade potatisar med en kryddig färsröra vid bordet och servera med en krispig grönsallad.

Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar (à ca 250 g)
400 g köttfärs
1 msk olja
1 burk tomatsås med vitlök (à 420 g)
4 dl djupfrysta ärtor
1 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk spiskummin
1 krm peppar
2 dl riven ost (max 17% fett)
För alla
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med sojabaserad sådan om du inte tål mjölkprodukter.
Gör så här
Tips
Har du ingen mikrovågsugn kan bakpotatisen ersättas med kokt potatis, som går fortare att koka eller med pasta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2205 KJ / 524 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jag tog i mer spiskummin för jag tyckte det behövdes mer sting. Man skulle kunna byta ut ärtorna mot majs och då kan det användas till taco fyllning.
Annika
2004-01-16Mycket gott enkelt att laga. Verkligen bra för den som vill göra en rätt som går snabbt och blir smakrik.
Annika
2004-01-16