Spenat- och ärtsoppa med pocherat ägg
En klorofyllfärgad soppa blir kvällens middag som du snabbt rör ihop. Här får du också öva på dina kunskaper inom äggpochering, som faktiskt är lättare än vad man tror. Surdegsbaguetterna är perfekta att doppa i soppan med.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
Pocherade ägg
3 msk ättiksprit (12%)
8 ägg
Soppa
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 bakpotatis
1 msk olja
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g färsk spenat
250 g frysta gröna ärtor
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 surdegsbaguette (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 580 kCal
Fett25 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super god! Hade lite chiliflakes i när jag fräste löken!
Maria
2023-02-28Är det för brödet som ugnen ska sättas på 225 grader.
Arne
2023-02-23Hej Arne! Ja precis, det stämmer. 😊 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-06Mums, detta var ett enkelt och mycket gott recept som gick hem hos hela familjen.
Helene
2022-08-20