Spenat- och ärtsoppa med pocherat ägg

1
0 Klimatsmart
Spenat- och ärtsoppa med pocherat ägg

En klorofyllfärgad soppa blir kvällens middag som du snabbt rör ihop. Här får du också öva på dina kunskaper inom äggpochering, som faktiskt är lättare än vad man tror. Surdegsbaguetterna är perfekta att doppa i soppan med.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Spenat- och ärtsoppa med pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner

Pocherade ägg

3 msk ättiksprit (12%)
8 ägg

Soppa

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 bakpotatis
1 msk olja
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g färsk spenat
250 g frysta gröna ärtor
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 surdegsbaguette (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.

Innehåller ägg.

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2431 KJ / 580 kCal
Fett 25 g
Salt 5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden