Grönärtssoppa med svamptoast
En soppa som är lika god att äta som den är fin att titta på! Den gröna färgen kommer från de små ärtorna, och för att det verkligen ska mätta bjuder vi på en härlig svamptoast. Toppa den med lite ost innan den gratineras i ugn, och du har nu en riktig fullpott till middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g frysta gröna ärtor
salt
peppar
Toast
250 g champinjoner
1 msk rapsolja
130 g crème av svamp med tryffel
8 skivor levainbröd
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 566 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min dotter slog huvudet på spiken: Om man gillar gröna ärtor så... Jag gillar gröna ärtor men efter en halv portion hade jag liksom fått tillräckligt, det händer ingenting. Skulle önska något som bröt av - om jag gör den igen kommer jag att ha i lite sambal e.d.
Cecilia
2022-10-17För första gången någonsin kunde ingen i familjen äta upp maten. Det här var inte gott. Svampmackan var till och med bland det värsta vi smakat.
Annelie
2022-01-20God och enkel. Kommer att laga den många gånger!
Lars
2021-02-01