Grönärtssoppa med svamptoast

12
3 Klimatsmart
Grönärtssoppa med svamptoast

En soppa som är lika god att äta som den är fin att titta på! Den gröna färgen kommer från de små ärtorna, och för att det verkligen ska mätta bjuder vi på en härlig svamptoast. Toppa den med lite ost innan den gratineras i ugn, och du har nu en riktig fullpott till middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022

Grönärtssoppa med svamptoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g frysta gröna ärtor
salt
peppar

Toast

250 g champinjoner
1 msk rapsolja
130 g crème av svamp med tryffel
8 skivor levainbröd
1 1/2 dl riven växtbaserad ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Annelie

2022-01-20

För första gången någonsin kunde ingen i familjen äta upp maten. Det här var inte gott. Svampmackan var till och med bland det värsta vi smakat.

Lars

2021-02-01

God och enkel. Kommer att laga den många gånger!

Elina

2021-01-27

1/2 purjolök = 300g. Måste vara en enorm purjolök. Stämmer det verkligen?

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Elina! Purjolökar kan variera ganska mycket i storlek, men en normalstor purjo väger ca 300 g. Så i detta recept ska du alltså använda ca 150 g. Lycka till med soppan. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 566 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden