Pastagratäng med kassler och mozzarella
Pasta, kassler, ärter och mozzarella - in i ugnen och den smaskiga gratängen är klar på 20 minuter. Servera gärna med en god sallad och dressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna makaronisnäckor)
ca 500 g kassler (skivad)
1 tsk smör eller margarin
300 g gröna ärtor
250 g riven mozzarella
1 msk oregano
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater56.3 g
Protein50.2 g
Kommentarer
Läste kommentarerna och gjorde en äggstanning, adderade 2 lökar(en gul och en röd) och la osten ovan på. Blev gott, men hade nog behövt lite längre tid i ugnen och då ska nog osten vänta till halva tiden eller blandas i.
Robert
2024-04-22Man kan tillsätta en sås det gjorde jag en pastasås tillsammans med matlagningsgrädde resten är upp till var och en
Gunnel
2022-02-07Det var jättegott..men tycker det var lite torrt för min smak..vill gärna ha en sås
Susanne
2012-11-27