Bondomelett med ärter

6
2
Bondomelett med ärter

Omelett kan du slänga ner lite vad som helst i. Denna boostar vi med gröna ärter, fetaost och lite pesto. Har du kokt potatis över är det gott att skiva ned också. Servera gärna med en stor sallad för en fin vardagsmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Bondomelett med ärter

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokt, skalad och tärnad potatis
2 msk
olivolja
100 g
strimlad purjolök
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
svartpeppar
2 dl
frysta gröna ärtor
150 g
smulad fetaost
3 msk
pesto
6
ägg
1 dl
vatten

Till servering

ev sallad
ev bröd

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd serveras till.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och kontrollera innehållet i peston. Servera med lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Servera med lämpligt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Cecilia

2017-09-05

Så enkelt och så gott! Har provat att strimal kassler i & att byta ut ärter mot sojabönor - funkar på alla sätten :)

Marie

2017-08-24

Enkelt och väldigt gott recept som passar perfekt en vardagskväll. Även god att lägga på en knäckemacka.

Näringsvärde per portion

Energi 1906 KJ / 455 kCal
Fett 30 g
Salt 3.53 g
Kolhydrater 23 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept