Bondomelett med ärter
Omelett kan du slänga ner lite vad som helst i. Denna boostar vi med gröna ärter, fetaost och lite pesto. Har du kokt potatis över är det gott att skiva ned också. Servera gärna med en stor sallad för en fin vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt, skalad och tärnad potatis
2 msk olivolja
100 g strimlad purjolök
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl frysta gröna ärtor
150 g smulad fetaost
3 msk pesto
6 ägg
1 dl vatten
Till servering
ev sallad
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1906 KJ / 455 kCal
Fett30 g
Salt3.53 g
Kolhydrater23 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God omelett som har gjort flera gånger, men inte en enda gång har omeletten varit klarat på 25 minuter i ugnen. Varje gång har man fått lägga till 10+10 minuter och då landar man inte på under 45 minuter för att svänga ihop denna rätten utan snarare över 60 minuter om man räknar in tiden för att tärna potatisen och koka den. Ingen har färdigkokt tärna potatis i kylen
Emma
2023-06-04Kommer göra fler gånger, då med mer pesto.
Birgitta
2022-09-21Gott, snabbt och enkelt!
Natalie
2022-09-21