Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönärtsoppa med mozzarellatoast

Grönärtsoppa med mozzarellatoast är en krämig och len soppa som får en härlig färg av ärterna. Soppan får smak av lök, vitlök och fänkål. Potatisen gör den extra matig och tuggvänlig. Som tillbehör finns en frasig toast där färsk basilika och mozzarella lagts på en levainbröd innan det rostats i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Soppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen i små bitar. Fräs lök, vitlök och potatis i oljan tillsammans med fänkålsfrön i en kastrull tills löken mjuknat. Häll på grädde och buljong och låt koka tills potatisen mjuknat.
  3. Toast: Hacka basilikan grovt. Låt mozzarellan rinna av. Skär den och tomaterna i skivor. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, fördela ost, tomat och basilika på bröden. Krydda med salt och peppar.
  4. Sätt in plåten högt upp i ugnen tills osten bubblar, ca 8 minuter.
  5. Soppa: Häll i hälften av ärterna och låt sjuda ca 5 minuter. Mixa slätt med en stavmixer eller i en blender och smaka av med salt och peppar. Koka upp soppan med resten av ärterna och låt sjuda tills de tinar.
  6. Servera soppan med toasten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mozzarella utan laktos.

Tips

Ringla gärna över lite balsamicosirap över toasten innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk olja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 förp gröna ärter (à 250 g)
Toast
  • 1 kruka basilika
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 tomater
  • 4 skivor levainbröd
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2857 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept