En utomordentligt god och krämig fänkålssoppa som får en extra smaktouch då kardemumma är den hemliga ingrediensen. När alla ingredienser förvandlats till soppa vänds räkorna ned som är ett givet komplement till dessa smaker. Avnjut soppan med osttoasten gjord på levainbröd. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer