Fänkålssoppa med kardemumma
En utomordentligt god och krämig fänkålssoppa som får en extra smaktouch då kardemumma är den hemliga ingrediensen. När alla ingredienser förvandlats till soppa vänds räkorna ned som är ett givet komplement till dessa smaker. Avnjut soppan med osttoasten gjord på levainbröd. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 fänkål
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 tsk kardemummakärnor
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
Topping
580 g skalade räkor i lake
2 tomater
Osttoast
4 skivor levainbröd
1 1/2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 575 kCal
Fett33 g
Salt3.39 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer