Fänkålssoppa med kardemumma

Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat
0
Fänkålssoppa med kardemumma

En utomordentligt god och krämig fänkålssoppa som får en extra smaktouch då kardemumma är den hemliga ingrediensen. När alla ingredienser förvandlats till soppa vänds räkorna ned som är ett givet komplement till dessa smaker. Avnjut soppan med osttoasten gjord på levainbröd. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Fänkålssoppa med kardemumma

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2 fänkål
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 tsk kardemummakärnor
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 dl vispgrädde

Topping

580 g skalade räkor i lake
2 tomater

Osttoast

4 skivor levainbröd
1 1/2 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2408 KJ / 575 kCal
Fett33 g
Salt3.39 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Äppelklyftor med honung och grekisk yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladdoppade clementiner
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm choklad med kardemumma
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julkaffe
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dessertpannkakor med kardemumma
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta päron med lakrits eller chokladglass
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga