Inspirerande och goda grönärtfritters får sina smaker från gröna ärter, vitlök och grana padano. Tillsammans med den krämiga och klassiska tzatzikin har du härlig middag att se fram emot!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och turkisk yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätt är en av mina favoriter. Jag brukar dock låta en del av ärterna vara omixade och krossa dom med potatisstomp i stället. I stället för grana padano har jag senaste gångerna tagit västerbottenost. Skippar oftast dressingen till salladen, tycker inte den tillför nåt. Serverar alltid med kokt potatis eller klyftpotatis.
Elsa
2022-01-06Riktigt goda!! Jag gjorde dessa till 5-6 st "biffar" och gräddade ca. 15 min på varje sida istället. Slängde även ned lite chiliflakes i stekpannan när jag fräste på lök och vitlök :)
Josefin
2020-12-02Jättegoda krispiga plättar! Hela familjen tyckte om detta
Cecilia
2018-06-07