Krämig risotto med kräftsallad
Krämig risotto smaksatt med kräftor och dill, en lättlagad och fräsch maträtt. Med ingredienser som bland annat kräftor, vitlök, grana padano och citron förvandlas denna rätt i en magnifik risotto, toppa med citronsaft och rätten är klar för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp små gröna ärtor (à 250 g)
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 förp kräftor i lake (à 360 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 dl arborioris
1 dl flarn av grana padano
25 g smör
1/2 citron
salt
svartpeppar
150 g salladsärtor
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater72 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vitlök står inte med i ingredienslistan. Supergod risotto! 👌
Sofia
2019-02-16Hej Sofia! Ursäkta att vi hade glömt det. Nu har vi kompletterat receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-18En ny risottovariation med intressant smak. Servera citronklyftor på sidan. Går bra att värma i mikron. /Karolina
Patrick
2015-03-21