Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig risotto med kräftsallad

Krämig risotto smaksatt med kräftor och dill, en lättlagad och fräsch maträtt. Med ingredienser som bland annat kräftor, vitlök, grana padano och citron förvandlas denna rätt i en magnifik risotto, toppa med citronsaft och rätten är klar för servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Koka upp vatten och smulad buljongtärning med lagen från kräftorna och håll den varm.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs pressad vitlök tillsammans med riset utan att det får färg. Rör ner och hälften av den varma buljongen och låt sjuda långsamt utan lock enligt anvisningen på förpackningen. Späd då och då under koktiden med resten av buljongen och rör om. Riset ska bli mjukt och krämigt.
  4. Rör ner ärter, ost och smör i riset. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Strimla salladsärterna och grovhacka dillen.
  6. Blanda kräftorna med salladsärter och dill. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans kräftsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och salta ev lite mer. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp små gröna ärter (à 250 g)
  • 1 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 förp kräftor i lake (à 360 g)
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl flarn av grana padano
  • 25 g smör
  • 1/2 citron
  • salt och svartpeppar
  • 150 g salladsärter
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2066 kJ / 494 kCal