Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Galettes comple med kassler, spenat och ägg

Galettes comple med kassler, spenat och ägg är riktigt mättande pannkakor. Förstklassiga fyllningar som äggröra, kasslerfräs och sallad gör rätten nyttig och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten om den är fryst.
  2. Smet: Vispa ihop bovetemjöl, vatten och salt. Låt smeten svälla medan resten förbereds.
  3. Skär kasslern i strimlor. Ansa svampen och skär den i skivor.
  4. Stek svamp och kassler i matfett ca 3 minuter i en stekpanna. Pressa vätskan ur spenaten och blanda ner. Fräs ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och håll varmt.
  5. Blanda i äggen i pannkakssmeten. Stek tunna pannkakor i matfett i en stekpanna. Ta gärna hjälp av baksidan av en sked för att bre ut smeten ordentligt. Håll pannkakorna varma.
  6. Äggröra: Vispa ihop ägg med salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan med matfett och rör till en krämig äggröra.
  7. Sallad: Riv salladen i bitar och lägg i en skål. Häll på en dressing av balsamvinäger, olja, salt och peppar.
  8. Servera bovetepannkakorna med kasslerfräset, äggröran och salladen. Toppa med hyvlad grana padano.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och -ostalternativ.

Tips

Testa en riktig galettes complè: Stek pannkakan till hälften och knäck över 1 ägg. Strö på lite riven ost och låt äggvitan stelna något innan du vänder pannkakan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g bladspenat
  • 400 g kassler
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • hyvlad grana padano till servering
Pannkakssmet
  • 5 dl bovetemjöl (5 dl motsvarar ca 250 g)
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
Äggröra
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Sallad
  • 1 romansallad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 584 kCal
Läs mer om näringsvärden