Ärtrisotto med blomkålssallad

14
2
Ärtrisotto med blomkålssallad

En risotto som smakar ljuvligt. Arborioriset får puttra med matlagningsvin och schalottenlök tills riset fått perfekt textur och risotton är krämig. Den gröna ärtpurén med smak av dragon ger risotton extra skjuts och gifter sig fint med grana padano. Servera med en krispig blomkålssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Ärtrisotto med blomkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Risotto

2
schalottenlökar
1/2 dl
olivolja
4 dl
arborioris
2 dl
vitt matlagningsvin
5 dl
vatten
-
salt och peppar
1 dl
riven grana padano

Ärtpuré

1/2
blomkål
250 g
gröna ärtor
1
vitlöksklyfta
1
kruka dragon
2 dl
kokvatten
2 msk
smör

Blomkålssallad

1/2
blomkål
100 g
ärtskott
1 msk
olivolja
1/2 msk
vinäger

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Kristina

2020-05-09

God och enkel att tillaga. Jag använde mindre mängd dragon är i receptet och det var full tillräckligt!

Hanna

2017-06-22

Risotton var inget vidare men resterna stekta som biff med soltorkad tomat och mycket riven grana pandano i blev jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 2707 KJ / 647 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 80 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept