Ärtrisotto med blomkålssallad
En risotto som smakar ljuvligt. Arborioriset får puttra med matlagningsvin och schalottenlök tills riset fått perfekt textur och risotton är krämig. Den gröna ärtpurén med smak av dragon ger risotton extra skjuts och gifter sig fint med grana padano. Servera med en krispig blomkålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
Risotto
2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
4 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
salt
peppar
1 dl riven grana padano
Ärtpuré
1/2 blomkål
250 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
1 kruka dragon
2 dl kokvatten
2 msk smör
Blomkålssallad
1/2 blomkål
100 g ärtskott
1 msk olivolja
1/2 msk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2707 KJ / 647 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel att tillaga. Jag använde mindre mängd dragon är i receptet och det var full tillräckligt!
Kristina
2020-05-09Risotton var inget vidare men resterna stekta som biff med soltorkad tomat och mycket riven grana pandano i blev jättegott.
Hanna
2017-06-22