Ärtrisotto med blomkålssallad
En risotto som smakar ljuvligt. Arborioriset får puttra med matlagningsvin och schalottenlök tills riset fått perfekt textur och risotton är krämig. Den gröna ärtpurén med smak av dragon ger risotton extra skjuts och gifter sig fint med grana padano. Servera med en krispig blomkålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
Risotto
Ärtpuré
Blomkålssallad
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel att tillaga. Jag använde mindre mängd dragon är i receptet och det var full tillräckligt!
Kristina
2020-05-09Risotton var inget vidare men resterna stekta som biff med soltorkad tomat och mycket riven grana pandano i blev jättegott.
Hanna
2017-06-22