Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

3
0
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ingredienser

4 portioner
8 pappadum

Tomatsylt

5 tomater
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 dl syltsocker med pektin
1/2 msk korianderfrön
salt

Ärthummus

250 g gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk malen kummin
salt
peppar
1 salladslök
1/2 kruka mynta

Till servering

ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1276 KJ / 304 kCal
Fett 12 g
Salt 0.81 g
Kolhydrater 35 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden