Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

3
0
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.

Skriv ut
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ingredienser

4 portioner
8
pappadum

Tomatsylt

5
tomater
1 tsk
riven färsk ingefära
2 tsk
rödvinsvinäger
1/2 dl
syltsocker med pektin
1/2 msk
korianderfrön
-
salt

Ärthummus

250 g
gröna ärtor
2
vitlöksklyftor
2 msk
tahini
2 msk
olivolja
1/2 dl
vatten
2 msk
citronsaft
1 tsk
malen kummin
-
salt
-
peppar
1
salladslök
1/2
kruka mynta

Till servering

ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1276 KJ / 304 kCal
Fett 12 g
Salt 0.81 g
Kolhydrater 35 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept