Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.
Ingredienser
4 portioner
8 pappadum
Tomatsylt
5 tomater
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 dl syltsocker med pektin
1/2 msk korianderfrön
salt
Ärthummus
250 g gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk malen kummin
salt
peppar
1 salladslök
1/2 kruka mynta
Till servering
ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1276 KJ / 304 kCal
Fett12 g
Salt0.81 g
Kolhydrater35 g
Protein12 g
Kommentar
Synd att man måste köpa Papadums någon annanatans då ICA inte säljer dessa!?
Lars-åke
2024-07-09