Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.
Ingredienser
4 portioner
8 pappadum
Tomatsylt
5 tomater
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 dl syltsocker med pektin
1/2 msk korianderfrön
salt
Ärthummus
250 g gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk malen kummin
salt
peppar
1 salladslök
1/2 kruka mynta
Till servering
ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1276 KJ / 304 kCal
Fett12 g
Salt0.81 g
Kolhydrater35 g
Protein12 g
Kommentarer