Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Tomatsylt: Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i vattnet. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar. Koka ihop  tomater, ingefära, vinäger och sockret till en puré.
  3. Rosta korianderfröna i en het stekpanna. Krossa dem grovt och rör i tomatsylten, smaka av med salt.
  4. Ärthummus: Mixa ärtor, pressad vitlök med tahini och olivolja till en slät kräm. Späd med vattnet till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, kummin, salt och peppar.
  5. Ansa och strimla salladslöken och hacka myntan. Rör ner salladslök och mynta i hummusen.
  6. Servera brödet med tomatsylt, hummus och tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 pappadum
Tomatsylt
  • 5 tomater
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl syltsocker med pektin
  • 1/2 msk korianderfrön
  • salt
Ärthummus
  • 250 g gröna ärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tahini
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar
  • 1 salladslök
  • 1/2 kruka mynta
Till servering
  • ärtskott
  • groddar (t ex rödbetsgroddar)
  • krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1276 kJ / 304 kCal