Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ingredienser

4 portioner
8   pappadum

Tomatsylt

5   tomater
1 tsk  riven färsk ingefära
2 tsk  rödvinsvinäger
1/2 dl  syltsocker med pektin
1/2 msk  korianderfrön
salt

Ärthummus

250 g  gröna ärtor
2   vitlöksklyftor
2 msk  tahini
2 msk  olivolja
1/2 dl  vatten
2 msk  citronsaft
1 tsk  malen kummin
salt
peppar
1   salladslök
1/2   kruka mynta

Till servering

ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1276 KJ / 304 kCal
Fett12 g
Salt0.81 g
Kolhydrater35 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Ugnsrostad morotshummus
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minidoughnuts med körsbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärt- och örthummus
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga