Grönärtsfritters med myntadipp

13
3 Klimatsmart
Grönärtsfritters med myntadipp

Små ljuvligt goda fritters som är fyllda med smak och färg. Gröna söta ärtor mixas med vitlök, mjöl och kryddor och steks gyllene och frasiga. Servera dem med en aromatisk och svalkande dippsås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Grönärtsfritters med myntadipp

Ingredienser

4 portioner

Fritters

250 g
gröna ärtor
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 dl
mjölk
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
3 msk
olivolja

Myntadipp

1
kruka mynta
2 dl
turkisk yoghurt
1
gurka
-
salt och peppar
4
port ris

Till servering

1
kruksallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt frittersen med 1 tsk spiskummin om du gillar det.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Alicia

2020-02-08

Smaklösa och vetemjölet som ska vara i gjorde dem degiga. Lagar inte igen...

Wilma

2018-08-26

Hej! Håller dessa i kylen några dagar eller blir de dåliga? Går det kanske att frysa in?

Redaktionen ICAse

2018-09-04

Hej Wilma! Både och! De går både att spara i kylskåp några dagar och frysa in. De blir dock inte lika frasiga när man sedan värmer dem. Om man inte bryr sig om det fungerar det. Hälsningar Michelle

Linn

2018-02-05

Snabblagat, nyttig och god maträtt - extra plus för den somriga myntadippen!

Näringsvärde per portion

Energi 2409 KJ / 577 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept