Grönärtsfritters med myntadipp

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
3Klimatsmart
Grönärtsfritters med myntadipp

Små ljuvligt goda fritters som är fyllda med smak och färg. Gröna söta ärtor mixas med vitlök, mjöl och kryddor och steks gyllene och frasiga. Servera dem med en aromatisk och svalkande dippsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Grönärtsfritters med myntadipp

Ingredienser

4 portioner

Fritters

250 g gröna ärtor
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk olivolja

Myntadipp

1 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 gurka
salt
peppar
4 port ris

Till servering

1 kruksallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Smaklösa och vetemjölet som ska vara i gjorde dem degiga. Lagar inte igen...

Alicia

2020-02-08

Hej! Håller dessa i kylen några dagar eller blir de dåliga? Går det kanske att frysa in?

Wilma

2018-08-26

Hej Wilma! Både och! De går både att spara i kylskåp några dagar och frysa in. De blir dock inte lika frasiga när man sedan värmer dem. Om man inte bryr sig om det fungerar det. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-09-04

Snabblagat, nyttig och god maträtt - extra plus för den somriga myntadippen!

Linn

2018-02-05

Näringsvärde per portion

Energi2409 KJ / 577 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grön omelett med ärtor och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkebab med ärt- och myntahumus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Myntayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga