Grön omelett med ärtor och fetaost
Sätt både fin färg och smak på omeletten genom att blanda ägg med bladspenat och gräslök innan tillagning. Servera den gröna härligheten med fetaost och ännu mer grönt – ärtor och mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
2 portioner
6 ägg
65 g färsk bladspenat
1 kruka gräslök
1 1/2 tsk salt
ca 2 dl frysta gröna ärtor
4 msk smör
1/2 g förp fetaost (à 150 g)
1/2 - 1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1922 KJ / 459 kCal
Fett33 g
Salt6.9 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Näringsvärdet för denna kan inte stämma?
Natalie
2024-06-18Oj nej det har du rätt i. Tack Natalie för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi justerat i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-06-19Barnvänligt! Adderade lite halverade oliver också.
Jimmy
2024-06-06Fungerade toppen med kirchkål, nässla och nate när det inte fanns spenat hemma. Gott!
Monica
2024-05-29