Grönärtsfritters med mynta- och yoghurtdipp
Testa något nytt i form av grönärtsfritters! Dessa gröna biffar gjorda på ärtor, mjöl av vita bönor och vitlök som tillagas i ugnen blir underbart goda. Ät dem tillsammans med krämig myntadipp, fluffigt ris och en krispig sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
Grönärtfritters
1 gul lök
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
250 g gröna ärtor
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
2 dl mjöl av vete & vitabönor (2 dl motsvarar 110 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Myntadipp
1 kruka mynta
1/2 gurka
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1 gul paprika
1/2 gurka
250 g körsbärstomater
65 g mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2676 KJ / 639 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater83 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklöst, ärtbiffarna är ganska torra så gör dubbel mängd dipp till! Mer krydda i allt. Myntan är den enda smak som egentligen finns..
Emilie
2018-03-06Var kan jag köpa mjölet?
Camilla
2018-02-28Hej Camilla! I välsorterade butiker kan du köpa den. Prata med din handlare om de kan plocka hem den. Det är Kung Markatta som har den (950 g). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-01Står att rätten är glutenfri vilket den inte är om det är mjöl av vete i den!
Johanna
2018-02-27Du har helt rätt! Vi ber så mycket om ursäkt för detta misstag och har självklart korrigerat detta nu. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-27