Grönärtsfritters med fetaostsallad och tzatziki
Bjud på gröna, sköna biffar fyllda med ärter och ost, med smak av vitlök. Stek biffarna gyllenbruna och servera med matvete, klassisk tzatziki och en matig sallad med bönor och krämig fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
Grönärtsfritters
1 gul lök
1/2 msk smör
2 vitlöksklyftor
250 g frysta gröna ärtor
1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven prästost
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Tzatziki
1/2 gurka
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port matvete
Sallad
410 g kokta stora vita bönor
1/2 gurka
100 g fetaost
65 g mangold
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3525 KJ / 847 kCal
Fett24 g
Salt2.7 g
Kolhydrater111 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Fritera gärna biffarna.
Lina
2021-01-06