En spännande variant av pannkaka då denna goding smaksätts med små ärter. Alla ingredienser till smeten blandas ihop och mixas därefter för att få en slät och tjock blandning. Stek sedan i mitten av ugnen tills den fått en fin färg. Sautera svamp i rikligt med olja och servera som tillbehör tillsammans med cottage cheese.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad för slags ärtor? Gröna..?
Helen
2020-04-18Hej Helen! Det ska vara (frysta) gröna ärter. Hoppas att du gillar pannkakan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20Mycket gott! Använde en djupare plåt i "vanlig" storlek, o med den storleken behövdes nog några minuter till dock… Keso och champinjoner var supergott till! Och jag tog 3 %-ig mjölk och mediumstora ägg i smeten. Inte absolut nyttigaste rätten, men en bättre variant av vanlig pannkaka och fläskpannkaka helt klart! Enkel vardagsrätt som är lätt att tycka om.
Anna
2015-08-26Jag stekte bacon till och tyckte det blev gott.
Lena
2015-08-25