Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

3
1
Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Smakrik biff får sällskap av en apelsinmarinerad betsallad på rödlök och gul- och polkabetor. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis och pepparrotskräm med sting.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Betsallad

350 g
gul- och polkabetor
skal och saft av 1/2
apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1
rödlök

Pepparrotskräm

2 msk
riven färsk pepparrot
1 1/2 dl
gräddfil
-
salt och peppar

Biff

ca 600 g
minutbiff
2 tsk
smör

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Stanislav

2016-12-06

Alldeles för mycket rödlök och apelsinskal. Pepparrotskrämen är enda räddningen för just den är supergod. Ät gärna direkt för dagen efter är biffen väldigt tråkig.

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 569 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept