Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Smakrik biff får sällskap av en apelsinmarinerad betsallad på rödlök och gul- och polkabetor. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis och pepparrotskräm med sting.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Betsallad

350 g gul- och polkabetor
skal och saft av 1/2 apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök

Pepparrotskräm

2 msk riven färsk pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar

Biff

ca 600 g minutbiff
2 tsk smör

Till servering

65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Alldeles för mycket rödlök och apelsinskal. Pepparrotskrämen är enda räddningen för just den är supergod. Ät gärna direkt för dagen efter är biffen väldigt tråkig.

Stanislav

2016-12-06

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Minutbiff med potatisstomp
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med rödbets- och mâchesallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig biffpasta med grönpeppar och svartkål
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med paprikatzatziki
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga