Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm

Smakrik biff får sällskap av en apelsinmarinerad betsallad på rödlök och gul- och polkabetor. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis och pepparrotskräm med sting.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Betsallad: Skala och skär betorna i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 minuter.
  3. Pepparrotskräm: Skala och riv pepparroten, blanda den med gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  4. Betsallad: Riv skalet av halva apelsinen och pressa ur saften. Blanda apelsinskal och -saft, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva löken och blanda med dressingen. Vänd ner betorna.
  5. Biff: Stek köttet i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera köttet med betsallad, potatis, pepparrotskräm och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Betsallad
  • 350 g gul- och polkabetor
  • skal och saft av 1/2 apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 rödlök
Pepparrotskräm
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Biff
  • ca 600 g minutbiff
  • 2 tsk smör
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 569 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer