Minutbiff med betsallad och pepparrotskräm
Smakrik biff får sällskap av en apelsinmarinerad betsallad på rödlök och gul- och polkabetor. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis och pepparrotskräm med sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Betsallad
350 g gul- och polkabetor
skal och saft av 1/2 apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök
Pepparrotskräm
2 msk riven färsk pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
Biff
ca 600 g minutbiff
2 tsk smör
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein40 g
Kommentar
Alldeles för mycket rödlök och apelsinskal. Pepparrotskrämen är enda räddningen för just den är supergod. Ät gärna direkt för dagen efter är biffen väldigt tråkig.
Stanislav
2016-12-06