Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rödgrön risonisallad

(15)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En härlig risonisallad som fungerar såväl kall som varm. Du svänger ihop den på bara 30 minuter. Tips om du vill ha lite extra sting i risonin - strö lite hackad chili över!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl risoni
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 5 salladslökar
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse bladspenat (à 70 g)
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin i rikligt med vatten enligt anvisning på paketet.
  2. Skölj grönsakerna och skär dem i bitar.
  3. Fräs grönsakerna i oljan och pressa över vitlöken.
  4. Häll av vattnet på risonin och blanda ner de frästa grönsakerna, sköljd bladspenat och dill. Smaka av med salt och peppar.