Avokadorisoni med persika och myntasås
Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
2 dl risoni
1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
1 röd paprika
2 persikor
2 avokador
1 msk olja
3 dl rucolasallad
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Salladen fick uppskattande kommentarer hemma, fräsch och god, lite annorlunda med persika i. Myntasåsen passade bra till den fräscha persikosmaken.
Asta
2012-06-16Fräscht, somrigt och riktigt smarrigt. Personligen gillar jag inte mynta så jag hoppar antingen över det, serverar någon annan dressing eller byter ut mot basilika.
Maria
2007-01-26