Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Avokadorisoni med persika och myntasås

Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin i buljongen i 11 minuter.
  2. Kärna ur paprika, persikor och avokador. Skär allt i bitar.
  3. Stek paprika och persikor i olja i en stekpanna. Rör ner det i den kokta risonin.
  4. Rör ner avokado och rucolasallad. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Rör ihop såsen. Servera den i en skål.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknigen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut risioni mot ris eller glutenfri pasta. Anpassa koktiden efter valet.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl risoni
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
  • 1 röd paprika
  • 2 persikor
  • 2 avokador
  • 1 msk olja
  • 3 dl ruccolasallad
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer