Avokadorisoni med persika och myntasås

Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Ingredienser
4 portioner
2 dl risoni
1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
1 röd paprika
2 persikor
2 avokador
1 msk olja
3 dl rucolasallad
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad mynta
För alla
Kontrollera ingrediensförtecknigen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut risioni mot ris eller glutenfri pasta. Anpassa koktiden efter valet.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Salladen fick uppskattande kommentarer hemma, fräsch och god, lite annorlunda med persika i. Myntasåsen passade bra till den fräscha persikosmaken.
Asta
2012-06-16Fräscht, somrigt och riktigt smarrigt. Personligen gillar jag inte mynta så jag hoppar antingen över det, serverar någon annan dressing eller byter ut mot basilika.
Maria
2007-01-26