Risonisallad med tomat och riven halloumi
Laga risonisallad med saftiga tomater, massor av färska örter, rostade pinjenötter och riven, rå halloumi. Denna smakrika kombination är perfekt som sallad till middagen, lättare lunch, buffén eller somriga picknickar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
400 g kvisttomater
3 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm svartpeppar
1 krm salt
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
1 förp rostade pinjenötter (à 30 g)
200 g halloumi eller grillost
2 dl plockad basilika (2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl hackad persilja (1 dl motsvarar 1 kruka)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater50 g
Protein21 g
Kommentarer
Gott och fräscht. Var lite väl generös med salladslöken men skulle inte velat vara helt utan heller. Stekte halloumin och skar i tärningar. Det blev bra. Lärde mig också att stekt halloumi knappt går att riva. Inte som ostekt i alla fall.
Peter
2024-09-01Matig & fräsch sallad! I brist på salladslök tog jan en halv rödlök - blir nog ändå bäst med salladslök. Kommer att göras igen.
Cecilia
2024-07-24Gott, men salladslöken hade inte behövts.
Axel
2024-07-23