Risonisallad med tomat och riven halloumi

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
7
Risonisallad med tomat och riven halloumi

Laga risonisallad med saftiga tomater, massor av färska örter, rostade pinjenötter och riven, rå halloumi. Denna smakrika kombination är perfekt som sallad till middagen, lättare lunch, buffén eller somriga picknickar! 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Risonisallad med tomat och riven halloumi

Ingredienser

4 portioner
400 g kvisttomater
3 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm svartpeppar
1 krm salt
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
1 förp rostade pinjenötter (à 30 g)
200 g halloumi eller grillost
2 dl plockad basilika (2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl hackad persilja (1 dl motsvarar 1 kruka)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Gott och fräscht. Var lite väl generös med salladslöken men skulle inte velat vara helt utan heller. Stekte halloumin och skar i tärningar. Det blev bra. Lärde mig också att stekt halloumi knappt går att riva. Inte som ostekt i alla fall.

Peter

2024-09-01

Matig & fräsch sallad! I brist på salladslök tog jan en halv rödlök - blir nog ändå bäst med salladslök. Kommer att göras igen.

Cecilia

2024-07-24

Gott, men salladslöken hade inte behövts.

Axel

2024-07-23

Näringsvärde per portion

Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater50 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Grekisk pastasallad
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotisk pasta- och kycklingsallad
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med gremolata och salsiccia
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med räkor och risoni
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga