Risonisallad med tomat och riven halloumi

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Risonisallad med tomat och riven halloumi

Laga risonisallad med saftiga tomater, massor av färska örter, rostade pinjenötter och riven, rå halloumi. Denna smakrika kombination är perfekt som sallad till middagen, lättare lunch, buffén eller somriga picknickar! 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Risonisallad med tomat och riven halloumi

Ingredienser

4 portioner
400 g  kvisttomater
3   salladslökar
3 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
2 krm  svartpeppar
1 krm  salt
3 dl  risoni (3 dl motsvarar 240 g)
1   förp rostade pinjenötter (à 30 g)
200 g  halloumi eller grillost
2 dl  plockad basilika (2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl  hackad persilja (1 dl motsvarar 1 kruka)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt risoni mot ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Nya favoritsalladen här hemma!

Jennifer

2024-07-09

Jättegott, perfekt lunch, sommarmiddag eller picknick-mat. Fräscht!

Magnus

2024-06-20

Näringsvärde per portion

Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater50 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med gremolata och salsiccia
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilled cheese med pesto och bakade tomater
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokadorisoni med persika och myntasås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med pinjenötter
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga