Sallad med räkor och risoni

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
1
Sallad med räkor och risoni

En matig och god sallad med smak av räkor och risoni. Allt du behöver, förutom räkorna och risonin, är mango, körsbärstomater, sockerärter och bladspenat. Servera salladen tillsammans med en dressing av citronsaft och olivolja.

Sallad med räkor och risoni

Ingredienser

4 portioner
500 g  räkor eller räkor i lake (500 g räkor motsvarar 2 burkar räkor i lake à 360 g)
250 g  djupfryst mango eller färsk mango (250 g djupfryst mango motsvarar 1 färsk mango)
4   portioner risoni
250 g  körsbärstomater
150 g  sockerärtor
70 g  färsk bladspenat eller sallad

Dressing

3 msk  pressad citronsaft
2 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Kontrollera att risonini inte innehåller ägg i övrigt fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris, servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Jätte gott, nyttigt och lätt lagat!

Tomas

2023-03-08

Näringsvärde per portion

Energi2048 KJ / 490 kCal
Fett7 g

Testa liknande recept

Rödgrön risonisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön risonisallad
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga