Sallad med räkor och risoni | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med räkor och risoni

En matig och god sallad med smak av räkor och risoni. Allt du behöver, förutom räkorna och risonin, är mango, körsbärstomater, sockerärter och bladspenat. Servera salladen tillsammans med en dressing av citronsaft och olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna eller häll av laken från burkräkorna. Tina mangon eller skär den färska i tärningar. Koka risonin enligt förpackningens anvisning.
  2. Dressing: Blanda dressingen och rör ner den i den varma risonin och låt kallna. 
  3. Skär tomaterna i halvor och sockerärterna i bitar. Blanda riset med mango, grönsaker och räkor. Servera salladen med bröd.

För alla

Kontrollera att risonini inte innehåller ägg i övrigt fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris, servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor eller räkor i lake (500 g räkor motsvarar 2 burkar räkor i lake à 360 g)
  • 250 g djupfryst mango eller färsk mango (250 g djupfryst mango motsvarar 1 färsk mango)
  • 4 portioner risoni
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g sockerärtor
  • 70 g färsk bladspenat eller sallad
Dressing
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2048 kJ / 490 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden