Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill

Ägg, dill och kaviar är en kombo som är svår att ignorera. Tvärtom. Den är nästan oemotståndlig. Särskilt när den kommer in på en tallrik tillsammans med en fin bit fiskfilé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönmix och spätta och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 10 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  4. Koka upp mjölk, grädde och buljongtärning. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner i såsen och koka ca 30 sekunder. Dra av från värmen.
  5. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. 
  6. Rör ner ägg, dill och kaviar i såsen och smaka av med salt och peppar.
  7. Vik spättafiléerna och lägg i en ugnssäker form tillsammans med grönmixen. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Till servering: Servera med potatis, sallad och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl vispgrädde (40%)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 kruka dill
  • 3/4 dl kaviar
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g fryst grönmix
  • 800 g fryst rödspättafilé
Till servering
  • kokt potatis
  • sallad
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer