Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
1
Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill

Ägg, dill och kaviar är en kombo som är svår att ignorera. Tvärtom. Den är nästan oemotståndlig. Särskilt när den kommer in på en tallrik tillsammans med en fin bit fiskfilé.

Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
5 dl  mjölk (3%)
1 1/2 dl  vispgrädde (40%)
1   grönsaksbuljongtärning
1 1/2 msk  majsstärkelse
1/2   kruka dill
3/4 dl  kaviar
salt
svartpeppar
300 g  fryst grönmix (broccoli, gröna bönor och romanesco)
800 g  fryst rödspättafilé

Till servering

kokt potatis
sallad
citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Hej vad är exempel pågrönmix ?

Monica

2020-11-08

Testa liknande recept

Spätta med ägg- och gräslökssås
Betyg 2.9 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnstorsk med kaviarsås
Betyg 2.6 av 5.
240 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjofylld spätta med oliver och tomat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga