Ärtig spenatsoppa
En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 l vatten
2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
600 g fryst, hackad spenat
250 g frysta, gröna ärtor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Till servering
1/2 dl rostade solrosfrön eller pumpakärnor
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exl bröd men inkl solrosfrön.
Energi1558 KJ / 372 kCal
Fett27 g
Salt3.3 g
Kolhydrater16 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hoppar över havregrädde helt, mycket godare med helt grön soppa
Anne-charlotte
2024-11-21Jag tar kycklingfond o vispgrädde men inte lika mycket grädde. Snabblagat o gott, tonårssonen gillar soppan. Äter med bröd till eller pannkaka till efterrätt.
Kristina
2024-09-08Gott! Ökade mängden salt och tog 5 dl matlagningsgrädde (och ca 9 dl vatten), dvs. hela fp. Kan tänka mig att man får soppan ännu matigare om man även ökar mängden spenat och ärter lite. Inga 4 portion dock, utan minst 6. 😁
Maria
2024-01-02