Ärtig spenatsoppa

74
6 Klimatsmart
Ärtig spenatsoppa

En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ärtig spenatsoppa

Ingredienser

6 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl
havregrädde eller matlagningsgrädde
600 g
fryst, hackad spenat
250 g
frysta, gröna ärtor
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Till servering

1/2 dl
rostade solrosfrön eller pumpakärnor
-
bröd

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde eller matlagnings grädde. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkt om grädde används.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Välj havregrädde om du vill göra soppan vegansk.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Peter

12/10/2020

Mycket god, i synnerhet om man tar hänsyn till hur löjligt enkel den var att laga. Gärna lite mer salt, för att passa min smak. Vi fick ta pumpafrön i stället för solros, men det gick också bra.

Johan

9/14/2020

Jättegott! Tog en deciliter mindre vatten, blev perfekt!

Cassandra

6/22/2020

Supergod soppa! Helt klart en ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 1374 KJ / 328 kCal
Fett 20 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 24 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept