Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gräddkokt fisk med vin, räkor och dill

Fisk och räkor tillsammans med grädde, vin och dill är en svårslagen kombination. En klassisk rätt som är lika god som enkel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönmix, minimorötter, fisk och räkor och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Blanda grönmix, babymorötter och dill i en ugnssäker form. 
  4. Lägg den avrunna fisken på grönsakerna. 
  5. Koka upp vin, grädde, salt och peppar och häll i formen. 
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter. 
  7. Ta ut formen, lägg på räkorna och sätt in den igen mitt i ugnen ytterligare 2 minuter.
  8. Till servering: Servera med potatis och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst grönmix
  • 250 g frysta minimorötter
  • 2 msk hackad dill
  • 600 g frysta torsk- och laxtärningar
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g skalade räkor
Till servering
  • buljongkokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?