Grillade färsspett med grön fetasallad

33
0
Grillade färsspett med grön fetasallad

Blandfärs ger saftiga spett att lägga på grillen – här ger vi dem orientalisk smaksättning med spiskummin, paprika och färska örter. Till färsspetten passar det suveränt med en sallad med rädisor, sockerärter, fetaost och fräsch citron- och myntadressing.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Grillade färsspett med grön fetasallad

Ingredienser

4 portioner
1
liten gul lök
500 g
blandfärs
1
ägg
1 msk
malen spiskummin
1 msk
paprikapulver
1/2 dl
finhackad persilja
1/2 dl
finhackad mynta
1 tsk
salt
-
olivolja
-
svartpeppar

Grön fetasallad

150 g
fetaost
300 g
salladsärtor
1
knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl
finhackad mynta
1 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
olja
1 krm
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 536 kCal
Fett 40.5 g
Salt 3.44 g
Kolhydrater 7.4 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept