Grillade färsspett med grön fetasallad
Blandfärs ger saftiga spett att lägga på grillen – här ger vi dem orientalisk smaksättning med spiskummin, paprika och färska örter. Till färsspetten passar det suveränt med en sallad med rädisor, sockerärter, fetaost och fräsch citron- och myntadressing.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk salt
olivolja
svartpeppar
Grön fetasallad
150 g fetaost
300 g salladsärtor
1 knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl finhackad mynta
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 536 kCal
Fett40.5 g
Salt3.44 g
Kolhydrater7.4 g
Protein34.9 g
Kommentar
Så gott!! Gjorde veg med formbar färs, jättegott:)
Anna
2023-07-03