Grillade färsspett med grön fetasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade färsspett med grön fetasallad

Blandfärs ger saftiga spett att lägga på grillen – här ger vi dem orientalisk smaksättning med spiskummin, paprika och färska örter. Till färsspetten passar det suveränt med en sallad med rädisor, sockerärter, fetaost och fräsch citron- och myntadressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Blanda lök, färs, ägg, kryddor, örter och salt i en bunke.
  3. Forma färsen till 8–12 platta korvar (för 4 port). Trä på spett. Pensla med olja runt om.
  4. Grön fetasallad: Koka salladsärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Ansa och skär rädisorna i kvartar. Blanda mynta, citronjuice, olja, salt och peppar.
  5. Lägg ärter och rädisor på ett fat. Smula fetaosten över. Ringla över myntadressingen.
  6. Grilla färsspetten på båda sidor. Räkna med 5–6 minuter, men temperatur och färstjocklek avgör. Servera spetten med fetasalladen och Gurkyoghurt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 tsk salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Grön fetasallad
  • 150 g fetaost
  • 300 g salladsärtor
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 536 kCal