Grillade färsspett med grön fetasallad

34
0
Grillade färsspett med grön fetasallad

Blandfärs ger saftiga spett att lägga på grillen – här ger vi dem orientalisk smaksättning med spiskummin, paprika och färska örter. Till färsspetten passar det suveränt med en sallad med rädisor, sockerärter, fetaost och fräsch citron- och myntadressing.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Grillade färsspett med grön fetasallad

Ingredienser

4 portioner
1 liten gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk salt
olivolja
svartpeppar

Grön fetasallad

150 g fetaost
300 g salladsärtor
1 knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl finhackad mynta
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 536 kCal
Fett 40.5 g
Salt 3.44 g
Kolhydrater 7.4 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden