Järpar med tomat- och olivsås

11
0
Järpar med tomat- och olivsås

En mättande middagsrätt som du tillagar på under 30 minuter! Bryn de saftiga järparna (smaksatta med vitlök, salt och peppar), i en stekpanna, häll över körsbärstomaterna och tillsätt timjan och oliver. Servera dina järpar i den färgglada tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014

Järpar med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 tsk timjan
140 g oliver pimiento

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och ströbröd alt po-fiber. (Glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2585 KJ / 619 kCal
Fett 27.8 g
Kolhydrater 56.8 g
Protein 32.4 g
Läs mer om näringsvärden