Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Järpar med tomat- och olivsås

En mättande middagsrätt som du tillagar på under 30 minuter! Bryn de saftiga järparna (smaksatta med vitlök, salt och peppar), i en stekpanna, häll över körsbärstomaterna och tillsätt timjan och oliver. Servera dina järpar i den färgglada tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Pressa vitlöken och blanda den med vatten och ströbröd i en stor bunke. Låt svälla någon minut. Blanda ner färs, salt och peppar.
  3. Forma till 8 järpar (för 4 port), avlånga köttbullar. Bryn dem runt om i oljan i en stekpanna.
  4. Häll körsbärstomaterna över järparna, tillsätt timjan och oliver. Låt sjuda under lock ca 6 minuter.
  5. Servera järparna i tomatsåsen med nykokt pasta.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och ströbröd alt po-fiber. (Glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 tsk timjan
  • 140 g oliver pimiento
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2585 kJ / 619 kCal