Järpar i gräddig tomatsås

19
2
Järpar i gräddig tomatsås

En snabblagad och smarrig middag som kommer att uppskattas av stora och små. De saftiga järparna steks och får sedan puttra i en underbart god italiensk tomatsås tills smakerna gift sig. Basilikan ger rätten extra piff. Servera med nykokt ris, krispig grön romansallad och en god och kall dryck.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Järpar i gräddig tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
390 g pastasås basilika
1 dl matlagningsgrädde

Till servering

1 romansallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Mikael

2017-04-11

Mycket gott och inner tempraturen på järparna runt 72 grader är helt perfekt inte alls torra och tråkiga. Väl värt ett försök! Jag har använt extra ca 1krm vit peppar som inte står i receptet till färsen .

Ismail

2016-11-28

underbar

Näringsvärde per portion

Energi 2574 KJ / 615 kCal
Fett 267 g
Salt 251 g
Kolhydrater 572 g
Protein 344 g
Läs mer om näringsvärden