Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Järpar i gräddig tomatsås

En snabblagad och smarrig middag som kommer att uppskattas av stora och små. De saftiga järparna steks och får sedan puttra i en underbart god italiensk tomatsås tills smakerna gift sig. Basilikan ger rätten extra piff. Servera med nykokt ris, krispig grön romansallad och en god och kall dryck.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Järpar: Blanda ströbröd, ägg och vatten i en stor bunke. Låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, salt och peppar. Forma till järpar.
  3. Bryn järparna runt om i matfettet i en medelvarm stekpanna. Sänk värmen och tillsätt pastasås och grädde. Låt det sjuda ca 5 minuter och vänd järparna under tiden. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Till servering: Skär salladen i bitar.
  5. Servera järparna i såsen med ris och sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Järpar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 dl matlagningsgrädde
Till servering
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2574 kJ / 615 kCal