Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Cruditéer med löjromsdipp

Krispiga grönsaker möter krämig sälta i den här superenkla rätten som passar perfekt till förrätt eller som tilltugg till drinken. Löjrommen kan även bytas ut till sik-, stenbits- eller tångrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj rädisor och morötter.
  2. Skala betorna och hyvla tunt, gärna på mandolin. 
  3. Lägg alla grönsaker i kallt vatten. 
  4. Låt rinna av på hushållspapper före servering.
  5. Löjromsdipp: blanda smetana, citronskal, salt och svartpeppar. Rör ner löjrom vid servering. 
  6. Servera grönsakerna med dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
  • 1/2 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
  • 2 små polka- eller gulbetor
  • 150 g salladsärtor
Löjromsdipp
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g löjrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1120 kJ / 265 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept