Cruditéer med löjromsdipp

3
0
Cruditéer med löjromsdipp

Krispiga grönsaker möter krämig sälta i den här superenkla rätten som passar perfekt till förrätt eller som tilltugg till drinken. Löjrommen kan även bytas ut till sik-, stenbits- eller tångrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Cruditéer med löjromsdipp

Ingredienser

4 portioner
1/2 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
1/2 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
2 små polka- eller gulbetor
150 g salladsärtor

Löjromsdipp

2 dl smetana
2 tsk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
80 g löjrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1120 KJ / 265 kCal
Fett 22 g
Salt 1.31 g
Kolhydrater 9 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden