Cruditéer med löjromsdipp

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Cruditéer med löjromsdipp

Krispiga grönsaker möter krämig sälta i den här superenkla rätten som passar perfekt till förrätt eller som tilltugg till drinken. Löjrommen kan även bytas ut till sik-, stenbits- eller tångrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Cruditéer med löjromsdipp

Ingredienser

4 portioner
1/2   knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
1/2   knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
2   små polka- eller gulbetor
150 g  salladsärtor

Löjromsdipp

2 dl  smetana
2 tsk  finrivet citronskal
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
80 g  löjrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 265 kCal
Fett22 g
Salt1.31 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Gulbetor i ugn med grön chili och citron
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulbetor med halloumi och krämig hummus
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med honungsstekt halloumi och blåbär
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga