Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gurkyoghurt

En sval gurkyoghurt är ett enkelt och snabbfixat tillbehör till grillat kött, fågel, fisk eller lite vadsomhelst egentligen. Det enda du behöver är gurka, matyoghurt, citron, paprikapulver, salt och peppar. Addera lite finhackad vitlök för en ”grov” tsatsiki!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur gurka. Skär i skivor och blanda med yoghurt, finrivet citronskal, färskpressad citronjuice, salt och peppar.
  2. Strö över paprikapulver.
  3. Servera gärna gurkyoghurten till Grillade färsspett med grön fetasallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/4 tsk paprikapulver
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 169 kJ / 40 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept