UNDER 15 MIN | Enkel

Gurkyoghurt

En sval gurkyoghurt är ett enkelt och snabbfixat tillbehör till grillat kött, fågel, fisk eller lite vadsomhelst egentligen. Det enda du behöver är gurka, matyoghurt, citron, paprikapulver, salt och peppar. Addera lite finhackad vitlök för en ”grov” tsatsiki!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur gurka. Skär i skivor och blanda med yoghurt, finrivet citronskal, färskpressad citronjuice, salt och peppar.
  2. Strö över paprikapulver.
  3. Servera gärna gurkyoghurten till Grillade färsspett med grön fetasallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/4 tsk paprikapulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 169 kJ / 40 kCal