Gurkyoghurt

11
0
Gurkyoghurt

En sval gurkyoghurt är ett enkelt och snabbfixat tillbehör till grillat kött, fågel, fisk eller lite vadsomhelst egentligen. Det enda du behöver är gurka, matyoghurt, citron, paprikapulver, salt och peppar. Addera lite finhackad vitlök för en ”grov” tsatsiki!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 gurka
1 dl yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
1/4 tsk paprikapulver

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 169 KJ / 40 kCal
Fett 2.1 g
Salt 0.38 g
Kolhydrater 3.8 g
Protein 1.7 g
Läs mer om näringsvärden