Gurkyoghurt

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
0
Gurkyoghurt

En sval gurkyoghurt är ett enkelt och snabbfixat tillbehör till grillat kött, fågel, fisk eller lite vadsomhelst egentligen. Det enda du behöver är gurka, matyoghurt, citron, paprikapulver, salt och peppar. Addera lite finhackad vitlök för en ”grov” tsatsiki!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1   gurka
1 dl  yoghurt (10%)
1 tsk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 krm  peppar
1/4 tsk  paprikapulver

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi169 KJ / 40 kCal
Fett2.1 g
Salt0.38 g
Kolhydrater3.8 g
Protein1.7 g

Testa liknande recept

Mangoraita
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Raita
Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med yoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tzatziki med zaatar och krispig pita
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga