Järpar med tzatziki

12
0
Järpar med tzatziki

Kvällens middag för tankarna till medelhavet: Saftiga smörstekta järpar med mild smak av dijonsenap som serveras med fluffigt ris, krispig, strimlad sallad och en underbart krämig tzatziki med vitlök. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Järpar med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 dl
vatten
ca 500 g
blandfärs
1/2 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Till servering

1/2
isbergssallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Ett smart sätt att få lika stora järpar är att först dela färssmeten i två delar och sedan fyra och sedan åtta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 586 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept