Järpar med tzatziki

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
0
Järpar med tzatziki

Kvällens middag för tankarna till medelhavet: Saftiga smörstekta järpar med mild smak av dijonsenap som serveras med fluffigt ris, krispig, strimlad sallad och en underbart krämig tzatziki med vitlök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Järpar med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Järpar

1/2 dl  ströbröd
1   ägg
1 dl  vatten
ca 500 g  blandfärs
1/2 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Tzatziki

1   gurka
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta

Till servering

1/2   isbergssallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Ett smart sätt att få lika stora järpar är att först dela färssmeten i två delar och sedan fyra och sedan åtta (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Järpar med tomat- och olivsås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingjärpar med tzatziki
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gurka och rotfruktsmos
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cevapcici med rostad potatis och zucchini
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar i gräddig tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikkamasalagryta med färs
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga