Järpar med tzatziki
Kvällens middag för tankarna till medelhavet: Saftiga smörstekta järpar med mild smak av dijonsenap som serveras med fluffigt ris, krispig, strimlad sallad och en underbart krämig tzatziki med vitlök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g
Kommentarer