Järpar med gräddig lökragu

2
2
Järpar med gräddig lökragu

En underbart värmande vintermiddag i form av smakrika järpar och en gräddig lökragu med fyllig smak. Detta är en rätt som både är enkel att laga och väldigt delikat. Servera allt med nykokt potatis, en grön krispig sallad och något gott att dricka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Järpar med gräddig lökragu

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
vatten
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
2 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
olja

Lökragu

1
rödlök
1
silverlök
2 msk
smör
2 tsk
socker
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1/2
påse salladslök (à 125 g)

Till servering

1/2
kruka krispsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Daniel

2019-11-18

Supergoda! Jag är personligen ingen lökfantast, men den här ragun smakar himmelskt. Då ragun är väldigt söt så kan man med fördel blanda i lite chilipeppar/sambal oelek i färsen och servera med lingonsylt/rårörda lingon

Johanna

2017-02-11

Väldigt gott! Lökragun smakrik med de olika löksorterna. Vi serverade med rårörda lingon, det förhöjde smakerna ytterligare.

Näringsvärde per portion

Energi 3286 KJ / 785 kCal
Fett 47.6 g
Salt 2.27 g
Kolhydrater 52.8 g
Protein 34.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept