Järpar med gräddig lökragu
En underbart värmande vintermiddag i form av smakrika järpar och en gräddig lökragu med fyllig smak. Detta är en rätt som både är enkel att laga och väldigt delikat. Servera allt med nykokt potatis, en grön krispig sallad och något gott att dricka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Lökragu
1 rödlök
1 silverlök
2 msk smör
2 tsk socker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Till servering
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3286 KJ / 785 kCal
Fett47.6 g
Salt2.27 g
Kolhydrater52.8 g
Protein34.1 g
Kommentarer
Supergoda! Jag är personligen ingen lökfantast, men den här ragun smakar himmelskt. Då ragun är väldigt söt så kan man med fördel blanda i lite chilipeppar/sambal oelek i färsen och servera med lingonsylt/rårörda lingon
Daniel
2019-11-18Väldigt gott! Lökragun smakrik med de olika löksorterna. Vi serverade med rårörda lingon, det förhöjde smakerna ytterligare.
Johanna
2017-02-11