En underbart värmande vintermiddag i form av smakrika järpar och en gräddig lökragu med fyllig smak. Detta är en rätt som både är enkel att laga och väldigt delikat. Servera allt med nykokt potatis, en grön krispig sallad och något gott att dricka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda! Jag är personligen ingen lökfantast, men den här ragun smakar himmelskt. Då ragun är väldigt söt så kan man med fördel blanda i lite chilipeppar/sambal oelek i färsen och servera med lingonsylt/rårörda lingon
Daniel
2019-11-18Väldigt gott! Lökragun smakrik med de olika löksorterna. Vi serverade med rårörda lingon, det förhöjde smakerna ytterligare.
Johanna
2017-02-11