Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Olivfyllda järpar

Aptitretande variant på färsrätt. Olivfyllda järpar kanske blir en ny middagsfavorit med sin milda och smakfulla framtoning. Servera med kokt potatis och en grön sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Mjukstek finhackad lök i smör. Ta av att svalna.
  3. Låt ströbröd svälla i mjölk. 
  4. Blanda blandfärs med löken, ströbrödsblandningen, ägg, honung, grovhackade oliver, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smidig färs.
  5. Forma färsen med en blöt sked till äggformade järpar. Bryn dem i en het panna med smör och olja. 
  6. Lägg över i en ugnssäker form. 
  7. Koka upp färdigköpt gräddsås och häll över järparna. Ställ in i ugnen på mellersta falsen och tillaga i ca 20 minuter.
  8. Till servering: Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl grovhackade oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm finmalen vitpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 2 1/2 färdigköpt gräddsås
Till servering
  • kokt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan