Grillad lax med svart ris och grillad gurka

1
0
Grillad lax med svart ris och grillad gurka

Grillad lax är enkelt om du använder ett halster och att grilla fisken hel gör att det blir saftigare och mycket godare. Till laxen serveras svart ris som blandas med både grillad gurka och sötsyrlig vinäger med extra hetta från chili.

Skriv ut
Grillad lax med svart ris och grillad gurka

Ingredienser

4 portioner

Marinad och lax

1
vitlöksklyfta
2 msk
sweet chilisås
1 msk
rapsolja
1/2 tsk
salt
600 g
laxfilé

Ris

3 dl
svart ris

Grönsaker

1
gurka
1
förp salladslök (à 125 g)
1
kruka koriander

Sesammajonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
2 tsk
sesamolja
2 msk
sesamfrö

Vinägerlag

1
röd peppar (chili)
1 1/2 dl
risvinäger
3/4 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
2 tsk
färskpressad citronsaft

Serveringsförslag

ev grillad citron eller lime

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4147 KJ / 992 kCal
Fett 57 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 78 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept