UNDER 30 MIN | Medel

Grillad bellaverde och sparris i sojadressing

Ett läckert grilltillbehör perfekt för ljumna sommarkvällar. Här får färska primörer en asiatisk touch från soja, risvinäger och rostade sesamfrön. En god och fräsch kombination, dessutom fulladdad med goda vitaminer och fibrer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna.
  2. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en stor bunke.
  4. Grönsaker: Ansa bellaverden och sparrisen. Vänd dem sedan i oljan och krydda med salt och peppar.
  5. Grilla grönsakerna och lägg dem direkt ner i bunken med sojadressingen och vänd runt.
  6. Till servering: Servera grönsakerna som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel och toppa med rostad lök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • 1/2 spansk peppar
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk rapsolja
Grönsaker
  • 200 g sparrisbroccoli bellaverde
  • 450 g grön sparris
  • 1 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • grillat kött fisk eller fågel
  • 1/2 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 818 kJ / 196 kCal