Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kryddig korv med sparris och ponzudressing

Ponzudressing är en japansk sås med ljus soja, citron och risvinäger som här har fått förstärkning med koriander och sesamfrön. Den fräscht nötiga dressingen till grillad grön sparris blir en skön smakkombo för grillmiddagen med t ex en kryddig korv. Sparrisen passar perfekt även som grön rätt på grillbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ponzudressing: Rosta sesamfröna i en torr och het panna. Pressa citronen. Hacka koriandern. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Korv och sparris: Dela korven på längden. Skala eventuellt sparrisen om det behövs och bryt av den nedre träiga delen. Vänd sparrisen i olivoljan och grilla den tillsammans med korven. Salta sparrisen.
  3. Vänd sparrisen och ärtskotten med dressingen och servera till korven.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Ponzudressing
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk risvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung
Grillad korv och sparris
  • 600 g kryddig korv t ex Oxfordkorv
  • 500 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 ask ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 574 kCal