Chiligurka

9
2
Chiligurka

Snabbinlagd gurka med smak av chili och salladslök är ett fräscht och hett tillbehör som passar bra i sallader, bowls eller till risrätter. Istället för risvinäger går det även fint att använda annan ljus vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Chiligurka

Ingredienser

4 portioner
2 msk
risvinäger
2 tsk
strösocker
1 tsk
salt
1
gurka (à ca 300 g)
1
finskuren salladslök
1/2
tunt skivad röd peppar (chili)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Maria

2021-04-13

Går det lika bra med annan vinäger? Vad är det för speciellt med risvinäger?

Redaktionen ICAse

2021-04-13

Hej Maria! Risvinäger är lite mildare och sötare än vitvinsvinäger men det går att byta. Vill du få en mildare smak kan du späda lagen med lite vatten och mer socker. Hälsningar Ulrika

Annika

2021-02-23

För alla hemmaarbetande: preppa marinaderna, gurka, spenat på eftermiddagen så går det supersnabbt när du sedan ska göra middag. Vi körde samma men hittade lite härliga svampar också och bytte ut entrecôten mot kyckling.

Testa liknande recept