UNDER 30 MIN | Enkel

Chiligurka

Snabbinlagd gurka med smak av chili och salladslök är ett fräscht och hett tillbehör som passar bra i sallader, bowls eller till risrätter. Istället för risvinäger går det även fint att använda annan ljus vinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda risvinäger, socker och salt.
  2. Skär gurkan i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda med lagen, salladslök och chili. Låt stå 15 minuter och häll av överflödig vätska innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 gurka (à ca 300 g)
  • 1 finskuren salladslök
  • 1/2 tunt skivad röd peppar (chili)