Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ljummen potatissallad med ägg

(3)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En riktigt god och matig potatissallad med ägg. Servera potatissalladen ljummen som lunch eller varför inte ta med den som matlåda till jobbet? Enkelt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 100 g sockerärter
  • 5 rädisor
  • 1 dl gröna ärter (frysta, tinade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och dela äggen i 1/4- delar.
  3. Skölj salladen och strimla sockerärterna.
  4. Skiva rädisorna. Skala och dela den kokta potatisen i mindre bitar.
  5. Blanda alla ingredienser med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 9 g
Energi
1050 kJ / 250 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer