Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med ägg

En riktigt god och matig potatissallad med ägg. Servera potatissalladen ljummen som lunch eller varför inte ta med den som matlåda till jobbet? Enkelt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och dela äggen i 1/4- delar.
  3. Skölj salladen och strimla sockerärterna.
  4. Skiva rädisorna. Skala och dela den kokta potatisen i mindre bitar.
  5. Blanda alla ingredienser med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 100 g sockerärter
  • 5 rädisor
  • 1 dl gröna ärter (frysta, tinade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 250 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden